Home Forums Truck Camper Adventure Forum Elec Lift for Pop Up issue

Viewing 4 reply threads
  • Author
    Posts
    • #27034
      Carrie Miller
      Participant

      My elec lift for my pop up truck camper does not seem to want to lift on the left hand side of the rig, the part over the driver side. Anyone have this problem before? What to look for, fix, etc?
      2016 FR palomino ss1500
      2002 GMC 3500 crew cab dually
      2015 Circle J horse trailer, 2 nags to drag
      sometimes a 4 wheeler
      Thanks, figuring all this out.

      Carrie

    • #27093
      Mello Mike
      Keymaster

      I would look for a blown fuse. This might also be related to your other post about the EZ Charge station being dead.

    • #28683
      Chris
      Participant

      I’m late to the game here, but my 1500 has the same issue. Its the top limit switch on the jack. My jack was installed with the top, where its mounted to the roof, in a bind, so it rides on the top limit in the full down position. It clears the limit once its up 6 inches or so, then it will take off on its own. The fix is to unbolt the top mount in the full closed position, and re mount it in a “neutral” position, not in a bind like mine came from the factory. In my case, I had to fill the screw holes, I used epoxy, and re-install the top mount. The quick fix, was to push forward on the extending part of that jack while raising the roof, to take the load off the top limit switch. This is one of the many annoying features Iv’e found, and fixed with the 1500…

    • #29601
      Carrie Miller
      Participant

      Hi Everyone late returning here will click the notify me of replies on my email button; so thank you both, when we thaw out I plan to check both of these issues thoroughly; it seems like there is a solution and ez fix, but I have to take it slow cause I can dismantle stuff really really good not so good at putting it back together LOL
      Much Thanks!

      Carrie

    • #31923
      Carrie Miller
      Participant

      I’m late to the game here, but my 1500 has the same issue. Its the top limit switch on the jack. My jack was installed with the top, where its mounted to the roof, in a bind, so it rides on the top limit in the full down position. It clears the limit once its up 6 inches or so, then it will take off on its own. The fix is to unbolt the top mount in the full closed position, and re mount it in a “neutral” position, not in a bind like mine came from the factory. In my case, I had to fill the screw holes, I used epoxy, and re-install the top mount. The quick fix, was to push forward on the extending part of that jack while raising the roof, to take the load off the top limit switch. This is one of the many annoying features Iv’e found, and fixed with the 1500…

      so how did you move the limit switch? with the roof down, not much room to move here. so confused. This sounds exactly like my issue here, will take off once its cleared a certain amount, all the others go up fine. this one worked fine til last season.

      Carrie

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.